Home > Raadzaal > Columns > Maassluis Bruist!

Word lid

7-10-2014

Maassluis Bruist!

De nieuwe raad en het nieuwe college zijn nu 5 maanden hard aan het werk. Wel even wennen in het begin, maar we zijn lekker op stoom en de samenwerking is goed. Dit is hard nodig omdat er veel nieuwe ontwikkelingen zijn met risico’s , maar met veel kansen.

De samenwerking tussen de Maassluis, Vlaardingen en Schiedam is in volle gang met het project “Stroomopwaarts”. Dit beoogt het samenvoegen van de afdelingen “werken inkomen” en de sociale werkplaatsen. Een nieuw bedrijf waar ruim 300 mensen gaan werken om de uitstroom naar een betaalde baan of werk te verbeteren. De kranten staan er vol van, evenals de jeugdzorg en de WMO. Voor het einde van het jaar moeten de raden beslissen of dit door gaat of niet, een heel groot beslismoment, waar heel van afhangt. Spannend en boeiend. Zelf ben ik hier nauw bij betrokken op de bedrijfsvoering en de financiën.

De begroting is rond en sluit met een bescheiden positief saldo voor 2015. Het meerjaren tekort is teruggebracht, echter toont nog een tekort van € 1.000.000 in 2018. Werk genoeg om ook dit duurzaam en gezond sluitend te krijgen. Gelukkig kan er nog heel veel in Maassluis, maar een betere balans tussen sociaal en bijvoorbeeld economie, sport en cultuur moet wel gebeuren. Zeker met integraal werken gaat dit een positief effect genereren. 

Ik merk een positieve sfeer in onze stad. Een mooie binnenstad, het feest, ontwikkeling omtrent de Monstersche Sluis geven mij heel veel energie om Maassluis echt te gaan vermarkten. Ik kan haast niet wachten om de pragmatische plannen over citymarketing met u te delen, maar nog even geduld, dat doe ik de volgende keer. 

Huub Eitjes

wethouder

Oktober 2014