Home > Raadzaal > Columns > Campagne en balans

8-12-2013

Campagne en balans

Na het mooie weer tijdens de Furiade nu de extreme regen die onze regio teistert, grappig want ik ga straks de plannen voor de bestuurlijke watertafel lezen. Er zijn al veel meldingen van overlast, goed waterbeheer is dus heel belangrijk.

In augustus hebben we met een groot VVD team meegedaan aan het beachvolleyballen bij Oporto. We stonden er knap bij, hoewel voor een aantal van ons het lang geleden was dat we dit spelletje hadden bedreven, was het niveau behoorlijk. De poulewedstrijd tegen de PvdA werd eclatant gewonnen, waardoor de scherpte van ons spel minder werd, echter de sfeer werd steeds beter.

Vorige week tijdens de Furiade hebben we campagne gevoerd. Zeker 20 van ons hebben de stand en het parcours gedurende de dag bemenst. Wij vielen positief en kwalitatief op. Natuurlijk waren er kritische geluiden te horen over het landelijk beleid, maar na doorvragen konden deze mensen geen alternatieven geven. Over de VVD Maassluis heb ik alleen positieve geluiden vernomen, ook over Maassluis in het algemeen. Dit geeft veel vertrouwen en kracht voor het vervolg. Binnenkort zullen we u informeren over ons campagneplan.

Op 5 en 6 november staan de algemene beschouwingen op de agenda, altijd weer boeiend. Het jaar 2014 toont een positief saldo. Er ligt er nog wel een uitdaging voor het meerjaren perspectief. Vanaf november zal de overdrachtcommissie alternatieven bestuderen om dit perspectief te gaan dekken. Belangrijk voor de nieuwe Raad en College omdat hier zeker politieke keuzes gemaakt moeten worden.

Ik verwacht 2013 weer met een positief financieel resultaat te mogen afsluiten. Op dit moment is Maassluis dus goed in balans.

Huub Eitjes
Wethouder en lijsttrekker VVD Maassluis