Home > Maassluis > Workshop serie politiek talent in Maassluis-2

Word lid

2-08-2017

Workshopserie ‘Politiek Talent’

In het najaar van 2017 organiseert VVD Maassluis in samenwerking met de Haya van Someren stichting van de VVD een workshopserie voor politiek talent. De serie is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over politiek en graag kennis wil maken middels een training (basis)vaardigheden zoals bijvoorbeeld presentatie en debat. 

Geen lid? geen probleem!

Trainingen van de Haya van Somerenstichting zijn ontwikkeld voor leden van de VVD maar ook niet-leden kunnen deelnemen. Wilt u toch lid worden? Dan is het proeflidmaatschap misschien iets voor u: u kunt tegen een sterk gereduceerd tarief lid worden voor 1 jaar. Daarna stopt het lidmaatschap automatisch (tenzij u besluit lid te blijven natuurlijk!)

Kosten

Aan het geven van de workshops kosten zijn verbonden en daarom vragen wij aan deelnemers een vergoeding, per workshop of voor de hele serie. Om deelnemen aan de workshops te stimuleren neemt de VVD een deel van de kosten voor haar rekening. Zo kunnen we de prijzen zo laag mogelijk houden:
Kosten voor deelname aan 1 workshop: 20 euro
Kosten voor deelname aan de hele serie (7 workshops): 75 euro.

Locatie

De locatie voor deze workshop is: De Oase, Zuidvliet 140 (centrum). Parkeren kan gratis op de grote parkeerplaats naast De Oase. Je vindt de parkeerplaats naast de kruising PC Hooftlaan en Zuidvliet, tegenover Ouderencentrum 'De Vliet'. De Oase is onderdeel van de Schuurkerkgebouw, de ingang zit aan het water.

Programma en aanmelden

Hieronder het programma van de geplande trainingen. Interesse of meer weten? Stuur dan even een mailtje naar aanmelden(at)vvdmaassluis.nl

Workshop 1

Stad & Politiek in Maassluis: een politieke wandeling

zaterdag 16 september 2017, van 10.00 tot 14.00 uur

GerardvanderWees-SjefEvers-workshops_267x190_nw.jpg

Politiek in praktijk, met wandeling door Maassluis 

De aftrap van onze workshopserie is toegankelijk voor iedereen: ook als je verder niet de workshopserie volgt. Vanuit de politieke praktijk wordt de praktische kant belicht van onderwerpen die afgelopen jaren actueel waren in Maassluis.

Fractievoorzitter Gerard van der Wees en wethouder Sjef Evers nemen u mee door Maassluis en vertellen over deze projecten tijdens een politieke wandeling. Zowel voor- als achteraf is er gelegenheid om dieper op de onderwerpen in te gaan. Daarbij is ook gelegenheid voor de deelnemers aan de workshopserie om op informele wijze kennis te maken met de overige deelnemers.

Let op: deze workshop begint als enige in Theater Koningshof, Uiverlaan 20 in Maassluis.

Workshop 2

Workshop Liberalisme

Woensdag 29 november 2017, van 19.30 to 22.00 uur (nieuwe datum!)

Haya-Ferdi-de-Lange_190x190_nw.jpg

Ferdi de Lange, trainer Haya van Somerenstichting

5 Liberale kernwaarden

U stemt misschien al jaren VVD - maar maakt dat u dan liberaal? En wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld? De training Liberalisme I is de eerste in de leergang ’Liberalisme’. Hierin ligt het accent op kennismaking met de VVD en de vijf liberale kernwaarden. Deze workshop is een verfrissende eye-opener voor (beginnend) politiek geïnteresseerden!

Ferdi de Lange (1980) is politicoloog en sinds 2005 trainer van de Haya van Somerenstichting. Daarnaast is hij trainer voor VVD Internationaal. Begonnen bij de Tweede Kamerfractie van de VVD, werkzaam geweest voor het Interprovinciaal Overleg en sinds 2015 de overstap naar het bedrijfsleven. Na EY (voorheen: Ernst & Young) is Ferdi sinds dit jaar partner bij Chasse Executive Search te Den Haag. Ferdi heeft zich gespecialiseerd in de politieke stromingen in het algemeen en het liberalisme in het bijzonder. Voor de VVD Den Haag heeft hij recent een visie op Den Haag in 2040 geschreven en was hij tot voor kort voorzitter van het Thematisch Netwerk Internationaal. 

Workshop 3

Workshop Presentatie

zaterdag 14 oktober 2017, van 9.30 tot 15.00 uur
Haya-Lydia-Datema_190x190.jpg

Lydia Datema, trainer Haya van Somerenstichting

Een praktische training waarbij het overbrengen van een boodschap tijdens een toespraak centraal staat. Bijvoorbeeld een presentatie op buurtavonden, markten en forumbijeenkomsten. Of als u wordt gevraagd als spreker en dus veel meer tijd krijgt dan in een debat of discussie. Aan bod komen onder meer: communicatie (basis), spreekangst, betoog, argumenten en toespraak.

Door Lydia Datema istrainer Haya van Somerenstichting en werkt voor de VVD als beleidsadviseur. Lydia was raadslid in Veendam in de periode 2010-2014.

Workshop 4

Cursus Media I, basistheorie

Woensdag 1 november 2017, van 19.30 tot 22.00 uur
Haya-Jelleke-van-Rantwijk_190x190.jpg

Jelleke van Rantwijk, trainer Haya van Somerenstichting

Media, vriend of vijand?

Wat zijn de do's and dont's bij interviews? Tips en trics.
Maak er kennis mee tijdens de workshop media I.
 
Jelleke van Rantwijk, ruim 10 jaar ervaring in woordvoering en communicatie advies. Begonnen bij de VVD-Tweede Kamerfractie, werkzaam geweest op het partijbureau. ruim 5 jaar gewerkt als senior politiewoordvoerder in Den Haag en inmiddels strategisch woordvoerder bij PostNL. Geeft sinds 7 jaar trainingen voor de Haya.
 

Workshop 5

Cursus Debat I, basistheorie

Zaterdag 11 november 2017, van 9.30 tot 15.00 uur

Haya-Ivo-ten-Hage_190x190.jpg

Ivo ten Hagen, trainer Haya van Somerenstichting

Deze training is zeer geschikt voor iedereen die wil leren debatteren en een absolute aanrader voor raads- en Statenleden. Theorie en oefeningen leiden tot het kunnen houden van een redelijk betoog, dat niet bij de eerste windvlaag wegwaait. Aan bod komen: communicatie (basis), inleiding en voorbereiding debat, betoog en argumenten (globaal).

Ivo ten Hage is wethouder voor de VVD in Woerden en verzorgt al jaren trainingen voor de Haya van Somerenstichting.

Workshop 6

Workshop Gemeentefinanciën

Woensdag 14 februari 2018, van 19.30 - 22.00 uur (nieuwe datum)
Haya-Ronald-Vuijk_190x190.jpg

Ronald Vuijk, trainer Haya van Somerenstichting

Een basistraining voor alle leden van de VVD en (toekomstige) raadsleden die geïnteresseerd zijn in de gemeentefinanciën. Hierdoor krijgt u meer inzicht in de inkomsten (baten) en uitgaven (lasten) van de gemeente.

Ronald Vuijk vertelt vanuit een ruime ervaring: hij was eerder raadslid en wethouder in Delft en van 2012 tot 2017 lid van de Tweede Kamer namens de landelijke VVD.

 

Workshop 7

Workshop Gemeenteraad

Woensdag 7 februari 2018, van 19.30 - 22.00 uur
Haya-Jan-Paul-van-Staalduinen_190x190-nw.jpg

Jan-Paul van Staalduinen, trainer Haya van Somerenstichting

Een eerste kennismaking met het raadslidmaatschap. Daarbij komen aspecten aan bod als: liberalisme in de gemeenteraad, de werkwijze van de gemeenteraad, de omgeving van het raadslid en de gemeentebegroting. Een absolute must voor iedereen die zich kandidaat stelt of raadslid is, maar ook zeker intressant voor iedereen die de gemeentepolitiek beter wil begrijpen.

Jan-Paul van Staalduinen is Statenlid voor de VVD voor de Provinciale Staten in Zuid-Holland en was eerder wethouder voor de VVD in Midden-Delfland.