Home > Maassluis > Verkiezingen Gemeenteraad 2018 > Gemeenteraadsverkiezingen Maassluis VVD 2018 Dick Snoeck

Word lid

7-01-2018

3-Kandidaten-Dick-geheel_220x220px.jpg

 

Dick Snoeck

Dick Snoeck is geboren in Maassluis op het Fenacoliusplein en opgegroeid in Sluispolder-Oost. Hij woont nu al weer wat jaren in het historische hart van Maassluis, samen met zijn gezin. Sinds de jaren 90 is Dick actief binnen het bestuur van de VVD en vanaf 2013 zit hij in de gemeenteraad.

”Langs de zijlijn kun je niet alle ins en outs beoordelen. Daarom heb ik bewust gekozen om verkiesbaar te staan voor de gemeenteraad. Zo kan ik actief meedoen met de beraadslaging in de raad en de liberale uitgangspunten daar uitdragen. Als liberaal sta ik voor vrijheid van denken en keuzes maken. Hiermee leg je de nadruk op de kracht van mensen.”

”Uitgangspunt is dat ieder mens uniek is, en met inzet, begeleiding én een sterk sociaal netwerk veel kan bereiken - zodat je niet afhankelijk bent van de overheid. Zelfredzaamheid en niet bang zijn voor het onbekende hebben geleid tot de plek waar ik nu ben. En ik ben op mijn 52ste nog niet klaar. Een leven lang leren hoort daarbij, dat is ook het geval in mijn dagelijks werk als financieel adviseur.

Een verduurzaming van Maassluis

Met zijn kennis en ervaring wil Dick zich hard maken voor een verduurzaming van Maassluis. Meer mensen via Stroomopwaarts aan het werk, geluidsschermen langs de gehele A20 voorzien van zonnepanelen, het verder bevorderen van elektrisch rijden en het oplossen van verkeersknelpunten zoals de Rozenlaan naar Maasland, De Kade en het Havenplein.

Verder is het verduurzamen van de eigen woning een belangrijk punt. Niet alleen energietechnisch, maar vooral ook dat iedereen (starters, senioren, alleenstaanden en gezinnen) een eigen woning kan kopen in Maassluis. Dick: ”Als financieel adviseur weet ik als geen ander dat een eigen woning zonder verplichtingen in de toekomst een belangrijk onderdeel is van ieders pensioen. Met name deze financiële duurzaamheid - onafhankelijk van de overheid – is in het belang van onze inwoners van Maassluis.”