Home > Actueel > VVD regiobijeenkomst - Over innovatie

17-09-2019

VVD regiobijeenkomst in Maassluis - Over innovatie

Let op: het aantal inschrijvingen is enorm snel gegaan - het maximum aantal inschrijvingen voor zowel de excursie als het middagprogramma is inmiddels bereikt. Nieuwe aanmeldingen kunnen we op een reservelijst plaatsen indien u dat op prijs stelt.

We staan voor grote veranderingen de komende 20-30 jaar.
Welke innovaties kunnen ons helpen de komende 10 jaar?
Door te focussen op mogelijkheden willen we een positieve discussie voeren. Daarom organiseren we op 8 november 2019 een thema-/discussiemiddag.

Visie-op-Innovatie_-voor-website_300px.jpg

Excursie Waterstof en wonen in Rozenburg

Voorafgaand aan het hoofdprogramma kunt u aanhaken bij een excursie bij onze buren op Rozenburg. Stedin heeft hier een proefproject in het kader van 'Power2Gas' gerealiseerd dat huizenblokken met waterstof verwarmt in plaats van aardgas. Omdat hiervoor veel minder hoge eisen aan isolatie worden gesteld is dit een reuze interessante showcase/ontwikkeling! Let op: het maximum aantal inschrijvingen voor de excursie is inmiddels bereikt.

Programma discussiemiddag in Maassluis met o.a. minister Eric Wiebes

Op vrijdagmiddag 8 november 2019 is de VVD te gast bij Lely; het internationale bedrijf waar innovatie de ruggengraat is om baanbrekende oplossingen te lanceren voor de agrarische sector. In het programma een aantal praktijk-innovators, alsmede de politieke insteek van enkele bekende VVD-politici. Deze regiobijeenkomst is niet alleen bedoeld voor leden en geïnteresseerden uit Maassluis en Midden-Delfland, maar ook voor de omringende gemeentes als Vlaardingen, Schiedam, Westland en Delft.
Let op: het maximum aantal inschrijvingen voor het programma is inmiddels bereikt.

13.00 uur Excursie praktijkproject Waterstof in Rozenburg (max. 50 deelnemers)
In Rozenburg draait een proefproject waarbij aardgas vervangen is door waterstofgas. Een veelbelovende techniek. Dhr. Albert van der Molen, Expert Asset Management, Stedin.

14.30 uur Ontvangst en inloop bij Lely

15.00 uur Start programma
Onder leiding van gesprekleider Dhr. Arne Weverling, lid VVD Tweede Kamer, woordvoerder Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking, Post-Telecom, Tuinbouw-Visserij, Natuur, Voedsel, Dierenwelzijn, Biotech en Regiodeals.

15.00 uur Visie van de minister EZ, dhr. Eric Wiebes
Dhr. Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat. De minister schetst een toekomstbeeld voor de komende 20 jaar en biedt daarmee een vertrekpunt voor de onderwerpen van vanmiddag.

15.30 uur Introductie Lely
Dhr. Andre van Troost, VP Customer Care, Lely, over ‘Farming Innovators’.

15.50 uur Toegepaste waterstoftechniek
Dhr. Albert van der Molen, Expert Asset Management, Stedin.
Albert van der Molen is werkzaam bij Stedin Netbeheer waar hij zich bezighoudt met verduurzaming van de bestaande gebouwde omgeving. Daarnaast is hij trekker van de waterstofprojecten in Rozenburg (in bedrijf) en in Stad aan ’t Haringvliet (in planning).

16.10 uur Visie vanuit Provinciale Staten
Dhr. Floor Vermeulen, Gedeputeerde Provincie Zuid-Holland voor VVD.
Wat kunnen we de komende 4 jaar verwachten vanuit de provincie?

16.30 uur Paneldiscussie
Paneldiscussie met vragen uit de zaal. Uw panelleden:
Dhr. Andre van Troost, VP Customer Care, Lely, over ‘Farming Innovators’.
Dhr. Albert van der Molen, Expert Asset Management, Stedin.
Dhr. Floor Vermeulen, Gedeputeerde Provincie Zuid-Holland voor VVD.
Dhr. Anton Duisterwinkel, Business Developer Smart Industry, InnovationQuarter
Over inspireren, nieuwe producten en businessmodellen ontwikkelen en initiatieven nemen

17.15 uur Netwerkdrink en rondleiding
Na afloop is er gelegenheid tot netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Daarbij is er de mogelijkheid voor een korte rondleiding bij Lely.

18.15 uur Einde programma

Locaties

Excursie praktijkproject Waterstof: Laan van Nieuw Blankenburg 380, Rozenburg
Inhoudelijke discussieprogramma
: Cornelis van der Lelylaan 1, Maassluis

Aanmelden

Door de grote belangstelling is het maximum aantal reserveringen inmiddels bereikt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de reservelijst: mochten er nog plaatsen vrijvallen dan kunnen we u daarover berichten.

Aanmelden voor de reservelijst kan via aanmelden(at)vvdmaassluis.nl

Aanmelden voor de gratis bus
Gaat u naar de excursie? Vanaf de pont rijdt aan Rozenburgzijde een gratis bus naar de locatie. U kunt uw auto of fiets in Maassluis laten staan. Na de excursie rijdt de bus rechtstreeks naar Lely. Maak hier liefst zo veel mogelijk gebruik van.

De bus rijdt na de bijeenkomst bij Lely weer naar de pont aan Maassluise zijde, zodat u auto of fiets daar weer op kunt halen. Bij Lely is de beschikbare parkeerruimte beperkt, dus als u zonder auto kunt komen wordt dat bijzonder op prijs gesteld.