Home > Actueel > VVD doet aangifte van gestolen en kapotgesneden verkiezingsdoeken

Word lid

12-03-2018

VVD doet aangifte van gestolen en kapotgesneden verkiezingsdoeken

De afgelopen weken zijn een aantal van onze doeken het mikpunt van vernielingen geweest in Midden-Delfland en Maassluis. Een aantal doeken is gestolen en een aantal is vernield: de doeken zijn beklad en bij een aantal doeken is het VVD-logo met messen bewerkt.

Wij hebben vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staan en hechten daar zeer aan.
Daarbij zijn wij van mening dat je vernielingen aan andermans eigendommen moet bestrijden door o.a. hogere straffen en uitbreiding van handhaving en toezicht.

Hier komen 2 belangrijke items bij elkaar. Iedereen heeft de vrijheid om het met ons oneens te zijn - dat mag zelfs hartstochtelijk oneens zijn - maar altijd binnen grenzen van het toelaatbare. Zodra op de man wordt gespeeld, zonder respect en met  geweld of door vernieling, dan gaat dat te ver en tast men de vrijheid aan.

Hier gaat iemand duidelijk over de schreef. Wij zullen daarom aangifte doen en de vernieler(s) laten aanpakken. Omdat dit gedrag helaas toeneemt (en niet alleen tegen de VVD), zullen wij blijven vechten voor strengere straffen en uitbreiding van Toezicht en handhaving.