Home > Actueel > Peter Ouwendijk: Droge voeten en schoon water

Word lid

10-03-2019

spreker op liberaal Grand café:

Peter Ouwendijk: Droge Voeten, schoon water, mooie natuur in een veilig waterschap


Peter Ouwendijk is lijsttrekker voor de VVD voor de Waterschapsverkiezingen voor Delfland, en afkomstig uit Westland waar hij voor VVD wethouder was. Hij komt naar Maassluis voor het liberaal cafe op donderdag 14 maart in De Waker.

Een veilig en droog Waterschap
Hoogheemraadschap Delfland heeft de zaken goed op orde. De basistaken (schoon water en droge voeten) zijn goed voor elkaar, maart komende jaren zal het waterschap zeker de vinger aan de pols moeten houden en nieuwe maatregelen voorbereiden zodra daar aanleiding toe is.

Klimaatadaptatie en grondwaterpeil
Het klimaat verandert - en daarmee het weer ook. Afgelopen jaar (2018) was één van de droogste én warmste die we hebben gehad. Maar ook was er eind mei nog een wolkbreuk waarbij er in verschillende delen van Maassluis grote overlast was.
Los van de oorzaken van een veranderend klimaat: op de gevolgen moeten we voorbereid zijn. We moeten nog beter water opvangen (zonder dat het overlast oplevert) en tegelijkertijd vasthouden zodat het beschikbaar is bij droogte.
En wat valt er te zeggen over het grondwaterpeil in de omgeving?

Gescheiden afvoer van regenwater
Volgens de lijsttrekker moet er gefocust worden op hoe we omgaan met regenwater.
Bijvoorbeeld door gescheiden afvoer van regenwater, waardoor er minder water gereinigd hoeft te worden. Een tweede punt is het opvangen in de wijk van overtollig regenwater: ook daarvoor moeten voorzieningen worden aangelegd. Veel van deze zaken worden door de gemeente in samenwerking met het Hoogheemraadschap geregeld. Ook in Maasluis: bijvoorbeeld het project aan de aan de Kwartellaan is een samenwerking met het waterschap.

Donderdag 14 maart in De Waker
Peter Ouwendijk is donderdagavond 14 maart als spreker te gast op het liberaal café in De Waker. Bent u er ook bij?

Donderdagavond 14 maart is Peter Ouwendijk een van de sprekers tijdens het Liberaal Café in De Waker in Maassluis. Bent u er ook bij? U bent van harte welkom!

Meer over Peter Ouwendijk vindt u op de
facebookpagina Lijsttrekker Peter Ouwendijk Waterschap

 

Peter-Ouwendijk-Still-500px.jpg