Home > Actueel > Opening Monstersche Sluis

9-09-2018

Opening Monstersche Sluis

Grote drukte bij opening van de Monstersche Sluis op 1 september. Na de sluiting in 1972 eindelijk weer open. Het is duidelijk dat dit initiatief van de Stichting Monsctersche Sluis (heel) breed gedragen wordt!

Steun van VVD Maassluis aan de stichting
VVD Maassluis is ook blij dat het eindelijk zo ver is gekomen. We denken daarbij ook terug aan de inzet van John Scheerstra, die zich ook geruime tijd heeft ingezet voor dit mooie doel, en ook onze oud-wethouder Sjef Evers, die zich actief met de onderhandelingen op het laatste moment heeft beziggehouden.

Opening van de sluis
En nou is de sluis open! Natuurlijk is het college ook aanwezig: de burgemeester in de boot, de andere stuurlui aan wal. Topdag voor Maassluis! En nu zorgen dat de sluis in gebruik blijft. Een moment om alvast in uw agenda te zetten is de Furieade: dan zal ook mogelijk zijn door de sluis te varen. Laten we met zijn allen zorgen dat vanaf nu - en zeker komend jaar - veel passanten de toch door de sluis willen en zullen maken.