Home > Actueel > Karima Bouchtaoui: ik wil dat onze kinderen niets tekort komen

Word lid

9-03-2019

Spreker tijdens liberaal café in De Waker

Karima Bouchtaoui: ”Een baan, een woning en goede verbindingen”

Werk, betaalbaar wonen, goede verbindingen en een goed ontwikkelde recreatie in Zuid-Holland. Dat zijn de speerpunten van Karima Bouchtaoui, kandidaat nr. 4 op de lijst van de VVD Zuid-Holland voor de Provinciale Statenverkiezingen namens de Rotterdamse VVD.

Karima is actief voor VVD Rotterdam en is lid van het algemeen bestuur van Schieland en de Krimpenerwaard, waar zij zich inzet voor goed waterbeheer: droge voeten en schoon water. Haar favoriete plek: De rivier de Rotte, vanwege de prachtige natuur en de recreatiemogelijkheden.

Betaalbare woningen
Een goede toekomst voor onze kinderen: dat is waar het volgens haar om gaat. Basisvoorwaarden daarvoor zijn een baan, eigen inkomen en een huis. Echter: betaalbare woningen in de regio worden steeds schaarser. Dit probleem wordt met name gevoeld door jongeren die niet eenvoudig aan een eigen huis kunnen komen. De komende vier jaar moeten we hard aan oplossingen werken.

Goede verbindingen
In de regio is veel werk, maar je moet er wel kunnen komen. In Maassluis kunnen we erover meepraten: het ontbreken van de metro heeft afgelopen jaren voor veel oponthoud gezorgd. Ook de afgesloten Maastunnel heeft gezorgd voor extra drukte op de Ruit van Rotterdam. Deze voorbeelden geven duidelijk aan hoe belangrijk goede infrastructuur is. De bouw van de nieuwe Maasdeltatunnel (De Blankenburgverbinding) en omliggende projecten zijn goede voorbeelden van projecten van de provincie i.s.m. het Hoogheemraadschap: wat gaat dit voor Maassluis en omgeving betekenen?

Recreatie
Naast werk en wonen moet ook gewerkt aan een de leefomgeving: veilig wonen en ruimte voor recreatie.
Met de ambities in Maassluis en omgeving ook zeer actueel. Hand in hand met duurzaamheid kan het Midden-Delfland, de haven van Maassluis en de routes langs de Waterweg een belangrijke plek in de recreatie van de Metropool-regio Rotterdam-Haaglanden. En daar liggen ook weer kansen voor banen!

Donderdagavond 14 maart is Karima een van de sprekers tijdens het Liberaal Café in
De Waker in Maassluis. Bent u er ook bij? U bent van harte welkom!

Meer over Karima Bouchtaoui vindt u op haar facebookpagina:
www.facebook.com/VVDKarimaBouchtaoui/

 

Karima-video-still.jpg